Újdonságok, akciók

NAPLÓ-HŰSÉGKÁRTYÁSOKNAK

 

Teljes áras, nem TB-támogatott hallókészülékekből, elemekből és egyes (többek között alkalmassági) vizsgálatokból 20% kedvezmény egész évben mindenkinek, aki felmutatja Bem téri rendelőnkben Napló-hűségkártyáját. A további információkról érdeklődjön személyesen, kérjen időpontot az alábbi, ingyen hívható zöldszámon: 06-80-205-246!

 


 

Bérlet Bemer-terápiára:

 

A Bemer-terápiás kezelésekre a tíz alkalmas bérlet 15 000 forintért kapható a Bem téri rendelőben.

 

 


A legújabb terápiával a fülzúgás ellen

 

 

A fülzúgás a lakosság egyötödét érinti, de a zajos, rohanó, stresszes életmód eredményeként ez a szám egyre nő. Ráadásul minél régebb óta áll fenn a panasz, annál nehezebb a pontos ok feltárása, s az idő haladtával a betegek is egyre inkább elszigetelődnek, magukba fordulnak. Mindezek elkerülése vagy leküzdése érdekében fontos, hogy mielőbb forduljanak szakemberhez azok, akik hasonló problémákkal küzdenek nap mint nap.
Az Acusticus Halláscentrum Bem téri rendelőjében júniustól egy új, eddig sosem tapasztalt hatékonysággal működő készülék és terápia fogadja a fülzúgásos panaszokkal küzdő betegeket. A Bio-elektro-mágnese-energia-reguláció, röviden BEMER-terápia a mágneses mező emberre gyakorolt kedvező hatását használja ki. Az orvosi felügyelet mellett végzett kezelés hatására a betegek kétharmadánál 10 alkalom után csökken a fülzúgás, javul az általános állapot, nő a mindennapi aktivitás. A Semmelweis Egyetem tapasztalatai alapján a BEMER-terápiával kezelt fülzúgásos betegek 65 százalékánál érhető el javulás és csökkennek a panaszok. Az új terápia mostantól az Acusticusnál is elérhető, sőt további terápiákkal is kiegészíthető.
A fülzúgásos betegeknek 10 napon át ajánlott a kezelésen részt venni, majd 3 hónap múlva ezt megismételni. Júniusban az első 10 jelentkező féláron próbálhatja ki a BEMER-terápiát!

 

 

 


 

Zenével a fülzúgás leküzdéséért

 

Különleges programot fejlesztett ki mostanra a Widex, azt véve alapul, hogy a stressz, sőt a fülzúgás sokkal gyakrabban fordul elő a nagyothallók körében, mint az ép halló embereknél. Mindez arra ösztönözte a Widexet, hogy forradalmian új megoldással álljon elő: ez pedig a Zen, amely a mind440 hallókészülékekben található új technológia, amely kihasználja a zene által nyújtott lehetőségeket, hogy fokozza a koncentrációt és segítse az ellazulást. 

A zene pszichológiai hatását széles körben tanulmányozták már. Bebizonyosodott, hogy a relaxációs zenének az idegrendszer tudatalatti részére van hatása, csökken a légzésszám, a szívritmus, a vérnyomás, és oldódik a krónikus stressz. Ugyanakkor a tanulmányok azt is kimutatták, hogy a zene jobban segíti az ellazulást, mint a teljes csend. 
Az is nyilvánvaló azonban, hogy nem minden fajta zene alkalmas a kívánt hatás elérésére.  Az egyszerű, nem ismétlődő (nem repetitív), szöveget nem tartalmazó, instrumentális zene az, ami megnyugtató és segíti a koncentrációt. Az alapritmus legyen lassú, és a hallgatóból erős érzelmi reakciót kiváltó elemektől mentes. Ugyanakkor adja meg a lehetőséget, hogy az emberek különböző zenei stílusok közül választhassanak, és a hangerő is állítható legyen. 

 

A Widex Zen stílusok megfelelnek ezeknek a kívánalmaknak. A Widex Zen programban a zenei hangok a fraktálelméleten alapulnak, így a zenei hangok előre várhatóak anélkül, hogy önmagukat ismételnék. A hallgatónak lehetősége van különböző Zen stílusnak nevezett dallamok közül választania, és lehetőség van ezek ütemét, hangmagasságát az egyéni elvárásoknak megfelelően finomítani.

további részletek:

http://www.widex.hu/fuelzugasrol/zen-technologia.html

 


 

Minden a fülnek, semmi a szemnek

 

Forradalmian új készüléket kínál az Acusticus azoknak a kis és közepes hallásvesztéssel élőknek a részére, akik úgy szeretnének hallókészüléket viselni, hogy az mások előtt láthatatlan maradjon. A Soundlens egy úgynevezett „láthatatlanul a hallójáratban” készülék, amely hihetetlen alacsonyra csökkenti a zajt, miközben mindent magad a fülnek, és tovább javítja a beszédértést. A mélyhallójárati mini műszert úgy tervezték, hogy csökkentse viselője hallási erőfeszítését, ezáltal kognitív erőforrásokat szabadítson fel más feladatok számára. A készülék kis és közepes hallásvesztéssel élőknek illeszthető, formája révén pedig az eddigieknél jóval több páciens számára teszi elérhetővé egy mélyre behelyezett hallókészülék előnyeit. A mindössze néhány milliméteres műszert vibráló életmódra tervezték: 16 sávos állítási lehetőség és nagyfelbontású hangképzés-frekvenciabeállítás jellemzi mind a 16 csatornán. 

A részletekről érdeklődjön munkatársainknál vagy a starkey.hu honlapján. 

 

 

elérhetőségek

Debrecen, Bem tér 14.

Hajdúböszörmény, egészségügyi központ

Püspökladány, egészségügyi központ

Berettyóújfalu, Tisza István Kórház

Eger, Dobó tér 2.

Hajdúszoboszló, Szilfákalja u. 1-3.

Eger, Markhot Ferenc Kórház

Tiszaújváros, városi rendelőintézet