A készülékek ápolása, javítása

 

A modern hallókészülék-viselési kultúrához a tisztaság, a higiénia és a kényelem egyaránt hozzátartozik. A kiváló hallás nemcsak egy jó minőségű készüléket, hanem a használt eszközök ápolását és gondozást is feltételezi. A megfelelő hallókészülék gondozásához számtalan olyan kiegészítő tartozik, aminek használata meghosszabbítja a készülék megfelelő működését, és nagyon fontos, hogy ezzel elkerülhető az időnként magas javítási és szervizköltség is.

A párásodás elkerülése érdekében ajánlott a szárító tégely és a szárító patron használata. A fülilleszték tisztításához tisztító tablettát és kendőt, míg az egyéni illeszték csöve átjárhatóságának biztosításához pumpát célszerű használni.

 

Szerviz

 

A hallókészülékek kihordási ideje jelenleg 5 és 7 év, típustól függően. A gyártók előírás szerint 1 év garanciát biztosítanak, de vannak olyan cégek, amelyeknél a garanciális idő 2-3 év is lehet. Garanciális időn túl a javítások olyan mértékben támogatottak, mint amilyen támogatással a hallókészülék ki lett váltva. A hallókészüléket csak a gyártó szakszervizében javíthatják. A szükséges dokumentumok birtokában a hallókészülék tulajdonosa közvetlenül, személyesen vagy postai úton eljuttathatja a szervizbe meghibásodott készülékét. Az Acusticus rendelőiben is leadható a hallókészülék, ahol a megfelelő átvizsgálástól vagy az egyszerű, helyben elvégezhető tisztítástól eltekintve a hallókészülékeket heti egy alkalommal gyorspostán keresztül továbbítjuk a megfelelő szakszervizbe. A javítást követően ügyfeleinket értesítjük a hallókészülék átvétele, az esetleges állítások miatt. Az Acusticus rendelőiben készüléket nem javítunk, ezért minden javítással kapcsolatos minőségi reklamációval a hallókészüléket gyártó szakszervizhez lehet fordulni.

elérhetőségek

Debrecen, Bem tér 14.

Hajdúböszörmény, egészségügyi központ

Püspökladány, egészségügyi központ

Berettyóújfalu, Tisza István Kórház

Eger, Dobó tér 2.

Hajdúszoboszló, Szilfákalja u. 1-3.

Eger, Markhot Ferenc Kórház

Tiszaújváros, városi rendelőintézet