A hallás védelmében

 

Ha túl hangosan halljuk csak a tévét vagy nem értjük pontosan, mit mond a szomszéd, igencsak megkeseríti a mindennapjainkat. Hallásunkra ugyanúgy vigyázni kell, mint a látásra vagy az egészséges emésztésre. Fülünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, a hallásproblémák pedig a leggyakoribb érzékszervi problémák közé tartoznak. Kevesen tudják azonban, milyen sok környezeti tényező károsíthatja a hallást, azt pedig még kevesebben tudják, hogy ez mindössze néhány ezer forintos, alig látható eszközökkel megelőzhető.

 

 

A felnőttkori halláscsökkenés leggyakoribb kiváltó oka a zajártalom, aminek forrása lehet a munka vagy a hobbi is. 80 decibel feletti tartós hanghatás esetén például a munkahelyeken gondoskodni kell a zajvédelemről: az ipari füldugók viselete ilyen helyeken előírás. Statisztika szerint a fiatalok kb. 40 százaléka hallgat 105 decibelnél is nagyobb hangerejű zenét, többnyire fülbe dugva. Az mp3 lejátszók túl hangos, tartós használata ugyancsak halláskárosodáshoz vezethet – ezekhez szintén gyártható egyéni, méretre készített dugó. Érdemes emellett a gyakori fülgyulladások elkerülése és a dobhártya védelme érdekében füldugót használni úszás közben, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Mindezek mellett ma már kiváló minőségű füldugók kaphatók a zenészeknek és a vadászoknak is, amelyek úgy csökkentik a zajhatást, hogy közben a fontos hangok hallhatóak és élvezhetőek is maradnak.

 

 

Az Acusticus Halláscentrum a hallásproblémák kezelésén túl kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre is: a füldugók legszélesebb választékát kínáljuk uszodába, vadászathoz, zenészeknek, motorosoknak, sőt, alvás idejére horkolók házastársainak is.
A füldugókat mindenkinek egyéni méretben készítjük el.


Hogy évek múlva se legyen gondja.
Mert minden szó fontos!

 

elérhetőségek

Debrecen, Bem tér 14.

Hajdúböszörmény, egészségügyi központ

Püspökladány, egészségügyi központ

Berettyóújfalu, Tisza István Kórház

Eger, Dobó tér 2.

Hajdúszoboszló, Szilfákalja u. 1-3.

Eger, Markhot Ferenc Kórház

Tiszaújváros, városi rendelőintézet