Tangó és zarándokút


Élménybeszámoló, könyvbemutató és tánctanulás

 

Az El Camino képekben és lélekben, tangó a helyszínen – minden eddiginél mozgalmasabb programmal várjuk április 11-én 18 órától az érdeklődőket a Halld a hangot! klub keretében.  Az est siketek, hallássérültek és épen hallók számára egyaránt nyitott és ingyenes, a résztvevők pedig garantáltan felejthetetlen élménnyel – és mozdulatokkal – gazdagodva hagyhatják el a Modem multimédia-termét ezen a napon.

 

 

 

Sándor Anikó újságíró (az El Camino – Az Út, ami hazavisz, a Pillangó a vállamon – A Buenos Aires-i kaland, valamint Az ajándék – Élet az El Camino után című könyvek szerzője) feladva munkáját és addigi mindennapjait, elhatározta, hogy végigjárja azt az utat, amely, ahogy könyvében is fogalmazta, „hazavisz”. A Szent Jakab-út, vagy közismertebb nevén az El Camino egy ősrégi zarándokút Spanyolországban, amely Santiago de Compostelába vezet. Évről évre egyre többen indulnak el a 800 kilométeres úton, hogy megtalálják önmagukat, kérdéseikre a választ. Ezt tette Sándor Anikó is, akinek vetítéssel egybekötött élménybeszámolóján április 11-én a résztvevők nemcsak képekben, de lélekben is végigjárhatják az El Caminót, amely ma már a Világörökség része. Az est egy rövid táncbemutatóval és tánctanulással zárul, HALLÁSSÉRÜLTEKNEK IS!
S hogy milyen az élet az El Camino után? Arra magától a szerzőtől a válasz:

„Két hónappal hazatértem után eladtam elegáns, nagypolgári lakásomat, és beköltöztem egy kisebbe, szerényebbe. Az autómat lecseréltem egy olcsóbb, alacsonyabb fogyasztásúra. Az addig igénybe vett szolgáltatások nagy részét lemondtam, megváltam a költséges biztosítások többségétől, a giga-csomagoktól, az ilyen-olyan előfizetésektől, és egy lényegesen egyszerűbb életvitelre rendezkedtem be. A ruháimat is kiválogattam, a felesleget elajándékoztam vagy áruba bocsátottam. Az maradt meg, és mindenből csak annyi, amire valóban szükségem van. Olykor gyertyával világítok, órákig bámulom, hogyan táncol a láng a sötétben. Vagy ücsörgök a teraszon, és nézem az égboltot, amelynek addig ismeretlen szépségeit az Úton fedeztem csak fel… Amíg ezt a boldogságot nem éltem át, elképzelni sem tudtam, hogy egyszer úgy fogom érezni: ha mindenemet elveszíteném, akkor is maradna egy csomó dolog, ami boldoggá tesz. Látom a környezetemben élőket, amint fáradtan hajszolnak valamit, amit már megnevezni sem tudok, annyira távolinak tűnik, hogy magam is így éltem. Nem tehetek többet értük, mint, hogy elmondom a magam történetét, amely így kezdődik: van esély! Csak a békességnek előbb helyet kell készíteni, kell egy nagytakarítás. Amíg a beidegződések, előítéletek foglalják a helyet, addig a csönd nem ver tanyát odabent. Pedig ahhoz, hogy meghalljam a saját hangomat, csöndre volt szükség.”

időpont: 2013. április 11. (csütörtök), 18 óra
helyszín: MODEM, multimédia-terem (Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.)

A program mindenki számára nyitott és ingyenes, azt estet jeltolmács kíséri.
érdeklődni: info@halldahangot.hu

elérhetőségek

Debrecen, Bem tér 14.

Hajdúböszörmény, egészségügyi központ

Püspökladány, egészségügyi központ

Berettyóújfalu, Tisza István Kórház

Eger, Dobó tér 2.

Hajdúszoboszló, Szilfákalja u. 1-3.

Eger, Markhot Ferenc Kórház

Tiszaújváros, városi rendelőintézet