Az Acusticusról

 

Sokéves klinikai szakmai tapasztalattal a háttérben 1998-ban négy szakember úgy döntött, megnyitja a város első halláscentrumát Debrecenben. Öt évvel később, Acusticus 2003 Egészségügyi Szolgáltató Kft. néven új rendelőt nyitottunk a Bem tér 14. szám alatt (közismert nevén a Simonyi-kapuban), olyan halláscentrumot hozva ezáltal létre, amely magában foglalja a fül-orr-gégészeti és a teljes körű audiológiai szakorvosi vizsgálatok egészét. Ma emellett már ideggyógyászati ellátást, sőt pszichológusi rendelést is biztosítunk a hozzánk betérőknek. Ennek eredményeként a hallásproblémákkal küzdők az orvosi vizsgálattól kezdve a hallásmérésen át a szükséges rehabilitációig annak minden szakaszát egy helyben vehetik igénybe.

 


Ugyancsak 2003-ban, igazodva az egészségügyi ellátás igényeihez és biztosítva a magas szintű klinikai szaktudást, új rendelőt nyitottunk Berettyóújfaluban a területi kórházban és Hajdúszoboszlón az egészségügyi központban. Újabb öt év elteltével kibővítettük a Bem téri halláscentrumot egy új orvosi szakrendelővel, s mindezek révén lehetővé vált, hogy különböző szakorvosi magánrendeléseknek is helyet biztosítsunk. Mindezzel párhuzamosan cégünk – eddigi munkája elismeréseként, az egységes nemzetközi követelményrendszernek megfelelve – megkapta az MSZ EN 9001:2001 tanúsítványt. Ez a minősítés kötelez bennünket a mindenki számára elérhető, evidencián alapuló szolgáltatás nyújtására. Elkötelezettek vagyunk a hozzánk forduló ép hallású és hallássérült emberek iránt, s arra törekszünk, hogy a szigorúan magas minőség elvét – a cég egész tevékenységére kiterjesztve azt – mindig szem előtt tartsuk.


Az Acusticus céljául tűzte ki Hajdú-Bihar megye és ezen belül kiemelten Debrecen területén egy komplex hallásrehabilitációs program megvalósítását, a lakosság hallásszűrését, hallásgondozását életkori megkötés nélkül.
2011-ben tovább nőtt az Acusticus: új telephellyel bővültünk a tiszaújvárosi rendelőintézetben és az egri kórházban is. Utóbbiak révén, átlépve a megye határait, Kelet-Magyarország vezető halláscentrumaként olyan nagyratörő célokat is magunk elé tűztünk, mint a regionális szűrőprogram kialakítása, a gyerekellátás színvonalának növelése, a hallássérült gyerekeknek különböző fejlesztő programok szervezése, az ép hallású és hallássérült gyerekek integrációjának elősegítése példateremtő értékkel városi, megyei és régiós szinten egyaránt. Mindehhez a legmagasabb szakmai minőséget biztosítjuk, ezt garantálja többek között, hogy munkatársaink diagnosztikai és gyógyító ismereteiket jelenleg is klinikai keretek között sajátítják el.

 

 

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt sok év során nem köteleztük el magunkat egyetlen készülékgyártó cég mellett, rendelőinkben országos szinten is a legszélesebb kínálattal várjuk a betérőket. Sok évvel ugyanakkor ezelőtt elköteleztük magunkat aziránt, hogy a nagyothalló emberek – gyerekek és felnőttek – problémáin segítsünk, életminőségén javítsunk, a lehető legkisebbre csökkentve így mindennapjaik során jelentkező problémáikat, hozzájárulva ahhoz, hogy a lehető legteljesebb életet éljék, és a lehető legtisztábban hallják a mindennapok hangjait.

 

 

elérhetőségek

Debrecen, Bem tér 14.

Hajdúböszörmény, egészségügyi központ

Püspökladány, egészségügyi központ

Berettyóújfalu, Tisza István Kórház

Eger, Dobó tér 2.

Hajdúszoboszló, Szilfákalja u. 1-3.

Eger, Markhot Ferenc Kórház

Tiszaújváros, városi rendelőintézet