A fülzúgásról


A fülzúgás, latin nevén tinnitus az egyik leggyakoribb hallásprobléma. Olyan hang hallását jelenti az egyik vagy mindkét fülben, ritkábban a fejben, amely nem emberen kívüli hangforrásból ered. Vannak, akik morajláshoz, sistergéshez hasonlítják, míg mások
kattogáshoz, sípoláshoz vagy dübörgéshez. A fülzúgás a lakosság egyötödét érinti, ráadásul a rendszeres vagy akár állandósult zúgás, búgás, zakatolás igencsak megkeseríti, sőt akár elviselhetetlenné is teszi a betegek mindennapjait. A fülzúgást a hallójárat elzáródása, idegen test bekerülése, különböző fülgyulladások, a belső fül szőrsejtjeinek sérülése, egyes gyógyszerek, de akár zajártalom is okozhatja.
Az állandó fülzúgás leggyakrabban valamilyen más betegség tünete, ezért is fontos különösen az eredeti ok kiderítése, a probléma kezelése. Ráadásul minél régebb óta áll fenn a panasz, annál nehezebb a pontos ok feltárása, s az idő haladtával a betegek is egyre inkább elszigetelődnek, magukba fordulnak. Mindezek elkerülése vagy leküzdése érdekében szeretnénk felhívni az érintettek és hozzátartozóik, ismerőseik figyelmét, hogy mielőbb forduljanak szakemberhez, akik hasonló problémákkal küzdenek nap mint nap.
A Bem téri rendelőnkben az audiológus és fül-orr-gégész szakemberek mellett ideggyógyász, idegsebész és pszichológus is várja a betérőket. Fülzúgással kapcsolatos problémáival keresse az Acusticus szakembereit, kérjen időpontot ingyenes számunkon (06-80-205-246).

 

Mert minden szó fontos!

 

Gondolná?

 

A tartós, nagy csend fokozhatja a fülzúgás erősségét.
Az időjárás erőteljes változásakor erősödik a fülzúgás.
A fülzúgás reggel és este a legerősebb.

 

elérhetőségek

Debrecen, Bem tér 14.

Hajdúböszörmény, egészségügyi központ

Püspökladány, egészségügyi központ

Berettyóújfalu, Tisza István Kórház

Eger, Dobó tér 2.

Hajdúszoboszló, Szilfákalja u. 1-3.

Eger, Markhot Ferenc Kórház

Tiszaújváros, városi rendelőintézet